DRUM SPECTACULOS PRIN PĂDUREA TOPOLOG – CIUCUROVA

În drumul nostru spre aeroportul Otopeni, cu serviciile de transfer ale Agenției Kirvad Tour din Tulcea, aveți ocazia de a străbate în confort și siguranță una dintre cele mai frumoase zone din țară, o porțiune deosebită a Dobrogei de Nord.

PE RUTA BUCUREȘTI – TULCEA Una dintre cele mai spectaculoase porțiuni de drum pe ruta Tulcea – București este situată pe DN22A între localitățile Ciucurova și Topolog. DN22A face parte din cea mai des utilizată rută între Tulcea și București, care începe în localitatea tulceană Cataloi și străbate localitățile Nalbant, Ciucurova, Topolog, Saraiu și Hârșova.

Zona podișurilor Topologului și Casimcei, părți ale podișului Babadag, sunt traversate de DN22A iar între Topolog și Ciucurova se află zona de drum care traversează pădurea Topolog – Cerbu. Extrem de pitorească, indiferent de anotimp, porțiunea care începe la popasul turistic Izvorul Cerbului reprezintă o adevărată delectare vizuală pentru orice călător.

FRUMUSEȚE UNICĂ Curbele spectaculoase ale drumului cu pădure deasă pe ambele părți asigură un farmec aparte al locului văzut din mașină. Cu toate că DN22A trece prin numeroase zone de o frumusețe unică în România, precum dealurile Tulcei, Valea Teliței sau Dealul Consul, porțiunea din pădurea Topolog reprezintă astfel o veritabilă “cireașă de pe tort” pe parcursul unei ore de mers cu mașina între Tulcea și Hârșova.

ATENȚIE LA CĂPRIOARE! Pădurea Topolog, asemenea pădurii Babadag, adăpostește populații de tei, stejari și frasini care capătă nuanțe deosebite toamna și asigură o umbră foarte deasă pe timp de vară. În pădurile ce înconjoară localitățile Topolog, Ciucurova, Atmagea și Fântâna Mare se întâlnesc populații numeroase de cerbi lopătari și căpriori dar și o comunitate redusă de cerbi carpatini care au găsit un habitat prielnic în zona ce comunică la nord cu Munții Dobrogei. Căprioarele au cunoscutul obicei de a pătrunde uneori pe carosabil și de aceea se recomandă o atenție sporită la drum mai ales pe porțiunea de pădure dintre Popasul Cerbului (Ciucurova) și Topolog.

Kirvad Tour promovează frumusețile locale pe care le străbate cu regularitate oferind călătorilor momente relaxante în drumul lor către destinații îndepărtate, via Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Otopeni.

Leave a Reply