CUM SCĂPĂM DE RĂUL DE MAȘINĂ?

Deși nu există o statistică edificatoare privind un procent din populație care are rău de mașină, această senzație se manifestă la foarte multe persoane indiferent de vârstă sau mediul din care provin. Răul de mașina este practic același ca și răul de mare sau răul de avion. Acest lucru este general cunoscut drept răul de mișcare.

CE SE ÎNTÂMPLĂ? La unii oameni creierul primește și resimte diferit semnalele de la vedere și auz. Dacă va uitați în jos atunci când vă aflați în mașină sau microbuz, ochii vă vor transmite că stați pe loc. Cu toate acestea, urechile transmit creierului că vă aflați în mișcare. Din acest proces reiese ca și o soluție logică să vă uitați mai mult pe geam.

CE SOLUȚII EXISTĂ?

  • În primul rând se recomandă să nu călătoriți niciodată cu stomacul gol. Orice aliment consumat este mai bun decât un stomac gol la drum. Este de evitat totuși consumul de grăsimi care pot provoca foarte ușor senzația de greață. Un sfat practic este să vă asigurați mai ales la drum lung de faptul că aveți ce consuma la fiecare câteva ore.
  • Un studiu efectuat în Statele Unite arată că alimentele cu conținut bogat în proteine sunt mai bune decât cele care conțin carbohidrați.
  • Dacă mergeți la drum cu mașina și nu sunteți șofer se recomandă să stați în dreapta acestuia. Totodată va fi foarte util să priviți pe geam și să vizualizați detaliile drumului.
  • Un alt aliment care a dat rezultate concrete fiind consumat înainte de un drum cu mașina este ghimbirul care inhibă în mod natural senzația de greață și disconfort.

Kirvad Tour vă dorește și vă asigură călătorie ușoară și fără incidente!

Leave a Reply